Odata cu lansarea de catre NVidia a platformei CUDA, comunitatea programatorilor a inceput sa realizeze potentialul pe care il are folosirea GPU-urilor de pe placile grafice pentru aplicatii de calcul intensiv. Si, bineinteles, primele utilizari practice nu au fost de nicio culoare cele pentru care probabil inginerii de la NVidia au dezvoltat produsele respective. Pentru ca masiva putere de calcul aflata brusc la indemana omului de rand a fost folosita pentru...spart coduri.
Si avem, in ordine: niste rusi reusesc sa sparga parolele de la o retea WiFi codata WPA/WPA2. Softul lor de 'recuperat parole' suporta acum si noile procesoare Tesla de la NVidia, pe langa toate placile video cu suport CUDA.
Dupa care, o alta echipa, condusa de...ati ghicit, un rus, reuseste sa genereze un certificat fals si sa creeze o autoritate de certificare (CA) inexistenta. Din fericire, demonstratia a fost facuta publica inainte de a reusi si altcineva cu intentii mai putin oneste sa reproduca problema, si asta a permis schimbarea codurilor 'slabe' cu unele mai greu de spart.
Avand in vedere ca noul supercomputer de birou NVidia are o putere de calcul estimata de circa 250 de ori mai mare decat cea a unui calculator normal, aveti grija ce fel de parole puneti la datele care va intereseaza cu adevarat. Pentru ca nu se stie cand apare un notebook dedicat pentru spargerea codurilor..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment